Вучић имао тачне податке о Харадинајевим мјерама

Танјуг
Вучић имао тачне податке о Харадинајевим мјерама

Приштина - Предсједник Александар Вучић имао је тачне податке када је изјавио да ће приштинске власти покушати да уведу још три мјере против Србије, пише “Газета експрес”.

Тај приштински портал, позивајући се на неимановане изворе из косовских институција, наводи да се прва мјера владе у Приштини односи на возила са српским регистарским таблицама, друга на робу старних компанија произведену у Србији и трећа о непризнавању докумената.

Прва мјера, наводи извор “Газете”, била би наводно успостављење “реципроцитета” када се ради о моторним возилима, пошто би власници оних са српским регистарским таблицама, када буду на Косову и Метохији, били принуђени да ставе привремене таблице.

Друга мјера, односила би се на робу, према истим изворима, значила би забрану уласка робе страних компанија, произведену у Србији, које до сада нису плаћале царину од 100 одсто.

“Неки од главних брендова су нас обавијестили да на Косово неће бити испоручена роба из фабрика у Србији, а да ће исте производе допремити из фабрика у Македонији, Мађарској и другим земљама ЕУ”, каже исти извор.

Како се додаје, трећа мјера била би одлука приштинске владе да не признаје српска документа која се односе на квалитет производа и слично.

“Газета експрес” наводи да је Авни Арифи, савјетник премијера Харадинаја, одбио да потврди ове мјере, али је рекао да влада “има стратегију да се супротставе Србији”.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана