Вучић: Имам лоше вести, сатерани смо у ћошак

Танјуг
Вучић: Имам лоше вести, сатерани смо у ћошак

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да “има лоше вести и да смо ми сатерани у ћошак”. Он је упитао “шта ћемо 15. децембра кад усијане главе крену на север Космета”.

Како је рекао, прва лоша вијест је то што је Приштина нагласила да неће укинути таксе док Србија не призна независност Косова.

“Друга лоша вест је да су Албанци данас најавили формирање војске за 14. децембар. Јоханес Хан је био недвосмислен када су у питању таксе које је Приштина увела, они су рекли да ће таксе да буду укинуте кад Србија призна косовску независнот. Србија неће тако да преговара. Оно што је проблем, шта ћемо 15. децембра или 15. јануара када неком од усијаних глава падне на памет да шаље војску на север Косова”, рекао је Вучић. 

Како каже, то регион доводи у највиши степен опасности.

Потези Приштине су, истакао је, неодговорни и страховито неодговорни.

“Не желим ни да изговорим реч шта је њихова намера, али се плашим да све нас доводе поред свршен чин”, додао је.

Како је примјетио, изгледа “да су Срби криви што су на КиМ разјарени због гласања у Интерполу” и додаје да је ваљда требало да Србија “гласа за њих, да они не би доносили мере”.

Како је рекао, у Приштини знају да неће уништити српксу економију, колико год мјере биле болне за Србију, јер Срби имају шта да произведе и да извезу.

Вучић је рекао да ће мјере свакако утицати на Србију, али не драматично, јер има добре резултате, а имаће још боље.

“Они то раде да би протерали српски живаљ са КиМ, да би њихова чизма заузела север Косова. То сам рекао на почетку и то понављам данас. Они ће у томе имати јавно противљење многих, али суштински скривање погледа и ћутање, и чекање да се то деси, а да Србији буду везане руке. Наше руке неће бити везане, јер, ми смо сатерани у ћошак, немамо више ни избора. Нама остаје да се боримо за мир, да објашњавамо свима у свету шта је циљ Албанаца и да будемо уз свој народ”, поручио је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана