Вучић: Идем на инаугурацију због интереса Срба

Срна
Вучић: Идем на инаугурацију због интереса Срба

Београд - Премијер Србије Александар Вучић данас је званично потврдио да ће у интересу Срба који живе у Србији и ван њен отићи на инаугурацију новог предсједника Хрватске Колинде Грабар-Китаровић у Загребу 15. фебруара.

Он је нагласио да ниједна одлука коју је донио у протеклих десет мјесеци код његових сарадника није изазвала такав отпор, али да је неће мијењати, јер сматра да је у интересу српског народа.

"На овај начин желим да покажем да смо ми нормална и пристојна земља и да је од сваке политичке сујете за нас важнија регионална стабилност", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Влади Србије и додао да у Загреб носи поруку мира и сарадње.

Вучић је најавио да ће током боравка Загребу посјетити Митрополију загребачко-љубљанску Српске православне цркве и да ће са предсједником Српског народног вијећа Милорадом Пуповцем присустовати литургији поводом великог Српског празника Сретења Господњег.

Он је рекао да планира да се у Загребу састане са тамошњим Србима и да им тако пружи охрабрење да се поносно изјасне као Срби и да са поносом говоре о својој матици - Србији. /крај/сас/да

Вучић 28. маја у Албанији

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је прихватио позив да 28. и 29. маја посјети Албанију и нагласио да ће Србија чинити све да јача стабилност у региону.
Он је нагласио да ће у међувремену имати више заједничких обраћања са премијером Албаније Едијем Рамом, која ће бити у обостраном интересу.

Вучић је најавио да ће 16. фебруара његов кабинет присустовати заједничкој сједници Влада Србије и Македоније у Скопљу, а да ће 20. односно 21. фебруара бити одржана заједничка сједница са Владом Словеније.

Он је нагласио да је обавио низ разговора са црногорским премијером Милом Ђукановићем с циљем унапређења туристичке понуде и додао да ће ти разговори бити настављени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана