Вучић: Хвала Грчкој на поштовању нашег територијалног интегритета

Танјуг
Вучић: Хвала Грчкој на поштовању нашег територијалног интегритета

БЕОГРАД - Предсjедник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су Србија и Грчка потврдиле приврженост и подршку принципима резолуција УН и територијалног интегритета.

Он је након састанка са председницом Грчке Катерином Сакеларопулу и након пленарног састанка делегација Србије и Грчке рекао да, као што Грчка подржава наш територијални интегритет, тако и Србија подржава територијални интегритет и суверенитет Хеленске државе и на копну и на води.

"Хвала предсjедници и премијеру на подршци територијалном интегритету. За нас је важно поштовање међународног права и током сусрета сам потврдио колико је важно радити на компромисним решењима са Приштином", рекао је Вучић. Како је истакао, захвалио се грчкој председници на подршци Србије на европском путу и што су се трудили да помогну.

"Верујем да у наредном периоду можемо да постигнемо даљи напредак и у економији", рекао је он.

Он је истакао да је срећан, јер је угостио грчку делегацију. "Србија и Грчка имају више од традиционалних, сестринских и братских односа - наши народи се добро разумеју, а политичари само прате оно што људи одавно осећају. Данас смо анализирали и политичку ситуацију у региону југоисточне Европе, у свету, билатералне и економске односе, могућности даље сарадње", нагласио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана