Вучић: Грађани Хрватске могу слободно шетати по Србији

Танјуг
Вучић: Грађани Хрватске могу слободно шетати по Србији

​БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас, поводом изјаве бившег хрватског премијера Зорана Милановића да неће дозволити да се Вучић “шета по Хрватској” уколико он буде нови хрватски предсједник, да грађани Хрватске у Србији могу шетати гдје год хоће.

 

“Ја се врло ретко шетам иначе, било где. Нисам нарочито покретан, нисам атлетичар, а не шетка ми се нигде, не идем на море у Хрватску нити сам ишао од распада Југославије, нити планирам да идем”, рекао је Вучић, одговарајући на питања новинара на заједничкој конференцији за новинаре са предсједником Чешке Милошем Земаном.

Он је истакао да је увијек желио бољу сарадњу са Хрватском и да ће је жељети и у будућности.

“Мени је жао, али они су нама учинили једну ствар, а то је да смо се ми оријентисали на наше саобраћајне правце ка Будимпешти, зато градимо брзу пругу према Будимпешти. Једна од наших тема била је коридор Праг-Будимпешта-Београд па даље ка Грчкој и Турској, наставићемо са тим, као и рад у оквиру коридора Дунав-Одра-Лаба”, оцијенио је Вучић.

Он је рекао да Србија и на води, осим на копну, може имати озбиљнију сарадњу са Чешком.

Предсједник Србије поручио је да њега интересују само дјела која оставља грађанима Србије и српском народу.

“Немам проблем са тим. Не тражим ни од кога да нас воли, јер никога за то нећу да молим и нећу да се некоме извињавам зато што он мисли да је њихова политичка, насушна потреба да им се Срби извињавају”, рекао је Вучић.

Он је поручио да је прошло вријеме када су Срби себе “добровољно понижавали и клечали и молили за лепу реч” неког од страних представника.

“Све друге поштујемо. Немамо ништа против њих, нек раде шта год хоће, али политику Србије водиће грађани Србије, а не неко са стране”, поручио је Вучић.

Бивши хрватски премијер Зоран Милановић поручио је да се предсједник Србије Александар Вучић неће шетати Хрватском уколико он буде нови хрватски предсједник.

“Тај режим у Београду је режим с којим ћу радити колико будем морао радити. Али неће ми се овде шетати Вучић по Хрватској. Неће ми бити гост у оваквим околностима”, рекао је Милановић у емисији “Недјељом у два” на ХРТ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана