Вучић: Десет година на челу странке је доста

Танјуг
Вучић: Десет година на челу странке је доста

БЕОГРАД - Предсједник Србије и лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић изразио је задовољство подмлађивањем партије и поновио да се повлачи са њеног чела након избора.

„Јасна је одлука да се после избора нећу кандидовати. Десет година на челу странке мислим да је сасвим довољно“, поручио је Вучић у емисији „Хит Твит“.

Приметио је да се често говори да су млади потребни, а онда неки мисле „немој само мене да замене“.

„Неки су ми замерили што сам предложио Невену Ðурић за потпредседника СНС, сматрајући да су они висе завредели. Али онда схватате да сте замрзнути у једном времену“, објаснио је Вучић.

Додао је да је срећан што је велики број младих убачен у органе странке, јер, како је рекао, то је процес великих промјена који треба урадити на добар, утемељен, цивилизован начин.

Казао је да је задовољан и захвалан огромном броју људи који је дошао на свечаност СНС.

„Ми за разлику од других не покривамо простор, имамо довољно присталица. Око 20.000 остало је ван Арене. Дошли су из свих делова Србије“, рекао је он.

На питање за епидемиолошке мјере рекао је да су сви добили маске који су ушли у дворану, да је један добар дио имао маске.

„Три пута смо одлагали скуп. Срећом сада је време када су бројеви пали. Пропорционално данас су нижи него јуче. Три пута смо одлагали и били критиковани због тога. Да не говорим о онима који су позвали на пет протеста. Стварно смо се трудили и померали скупштину, плаћали термине. Али некада морате да одржите скупштину странке и надам се да су се људи чували. Опет ми је криво што сасвим сигурно нисмо били 100 одсто одговорни“, закључио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана