Вучић честитао Орбану поновни избор за премијера

Танјуг
Foto: Архива

БЕОГРАД- Предсједник Александар Вучић честитао је данас Виктору Орбану на поновном избору за предсједника мађарске Владе наводећи у честитки да повјерење грађана увијек представља највећу част и најтежу одговорност, "а у тешким временима захтијева управо ону врсту посвећености, одлучности и државничке мудрости коју је, каже, Орбан и до сада показивао и које су свима данас потребне више него икад пре".

"Уверен сам да ће Мађарска наставити сигурним путем свеобухватног напретка, упркос бројним изазовима које нам будућност доноси. На том путу, Србија ће, као и до сада, остати поуздан, веран и искрен партнер Твоје земље и Твог народа. Наставићемо да се боримо за заједничке вредности и интересе Србије и Мађарске и наших народа, као и да заједнички радимо на још бољим и чвршћим везама. Као и до сада, посебну пажњу ћемо посвећивати нашим мањинама, јер иако нас дели граница, управо људи са обе стране представљају најчвршћи мост између наших земаља", поручио је Вучић.

Упоредо са билатералним односима, додао је, "знам да ћемо наставити да развијамо и лично пријатељство које се калило у најтежим тренуцима".

"Поново користим прилику да се захвалим Теби и Твојој Влади за отворену подршку Србији на европском путу у временима када многи то нису смели, а ни хтели да покажу. Унапред се радујем нашем следећем састанку на којем ћемо, уверен сам у то, заједнички поставити још јаче темеље за бројне будуће пројекте на добробит свих наших грађана. Упућујем Ти још једном искрене честитке на поновном избору уз најбоље жеље за добро здравље, као и личну и државничку срећу", навео је Вучић у честитки мађарском премијеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана