Вучић: Без учешћа Србије нема рјешења за питање Косова

Срна
Вучић: Без учешћа Србије нема рјешења за питање Косова

Београд - Без учешћа Србије не може да се ријеши питање Косова и Метохије, нити било који проблем који се ње тиче, рекао је предсједник Србије Александар Вучић.

"Сви могу да помогну, одмогну, али, без учешћа и воље Србије нема ништа од тога", каже Вучић.


Говорећи о сутрашњем састанку са представницима српских институција на Косову и Метохији, он је најавио да ће бити ријечи о свеобухватном пакету помоћи.

"Замолићу министре и Владу, да у складу са оним што смо обећали нашем народу на Космету, да помогнемо у свим сферама друштвеног живота од инфраструктурних радова, до наставка и увећања помоћи у здравству, школама, образовном систему, у инвестицијама, да видимо како то да урадимо", рекао је Вучић у Истанбулу гдје је присуствовао отварању највећег аеродрома на свијету.

Према његовим ријечима, то ће бити веома важно за српски народ на Косову и Метохији и тиме Србија показује колико на све начине жели да помогне побољшање њиховог животног стандарда.

Поводом најава да ће у новембру пензионери добити већи чек, Вучић је истакао да ће пензионери моћи и сљедеће године да очекују повећање уколико Србија буде наставила са добрим послом, одговорним и дисциплинованим понашањем, преноси РТС.

Вучић је у разговору са новинарима прокоментарисао вијест да га је руски предсједник Владимир Путин одликовао Орденом Светог Александра Невског, истакавши да му је велика част да буде у друштву Милана Обреновића, Александра Карађорђевића, Николе Пашића који су, између осталих, добили орден.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана