Вучић: Београд ће поштовати Вашингтонски споразум

Срна
Вучић: Београд ће поштовати Вашингтонски споразум

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас да ће Београд поштовати договор из Вашингтона о економској нормализацији са Приштином и да се нада да ће тај споразум допринијети миру и стабилности у региону.

Он је у телефонском разговору са савјетником за националну безбједност САД Робертом ОжБрајаном рекао да је током ранијег састанака у Бијелој кући схватио да овај амерички званичник разумије позицију Србије и да је увијек био спреман да чује захтјеве и проблеме српске делегације.

Вучић је захвалио ОжБрајану за лично ангажовање у јачању српско-америчких веза, уз оцјену да је отварање регионалне канцеларије америчке Међународне финансијске корпорације за развој у Београду снажна подршка друштвеном и економском развоју Србије, али и региона, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Савјетник за националну безбједност САД поздравио је допринос предсједника Србије у испуњавању циља да регион буде миран и стабилан, привлачан за америчке и друге стране инвестиције, што би допринијело његовом друштвеном и економском развоју.

Двојица саговорника су констатовала да су односи двије земље у успону, али да има још много могућности за њихово унапређење, посебно у области економије. /крај/сас/вј

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана