Вучић: Београд ће победити уколико га Приштина тужи за геноцид

Срна
Вучић: Београд ће победити уколико га Приштина тужи за геноцид

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да најаве Приштине да ће тражити ратну одштету од Београда и да ће тужити Србију за геноцид, значи да Албанцима није стало до дијалога ни до компромиса и поручио да ће Београд побиједити уколико дође до тужбе за геноцид.

Вучић је на конференцији за новинаре након сједнице Предсједништва СНС-а, чији је лидер, поновио да Косово не може само да поднесе тужбу.

"Они то не могу да ураде сами јер нису независна и суверена земља, мораће да то учине под нечијом туђом заставом, под нечијим туђим именом. Можда за њих Албанија није туђа земља, али то ће онда да изазове другу врсту компликација, а оно што ће Србија да уради јесте да ће из тога да изађе као победник", навео је Вучић.

Он је рекао да вријеме није савезник Србије за рјешење питања Косова и Метохије, мада, како је оцијенио, неки мисле другачије, и нагласио да се став великих сила, какве су Њемачка, Француска и САД неће промијенити чак и да се "Србија окрене наглавачке", наглашавајући да је за њих једина успјешна Србија – Србија без Космета.

Вучић је најавио да премијер Ана Брнабић и он од петка улазе у активну кампању за вакцинацију и да ће људе директно на терену позивати да се одазову.

Он је нагласио да ће одлуку о отварању Србије донијети Кризни штаб, а да је његова препорука да се не чека субота већ да све буде отворено већ у петак.

У осврту на сједницу Предсједништва, Вучић је рекао да је поднио приједлог да се формира радна група и уђе у преговоре за уједињење са странком "Патриотски Савез Александар Шапић".

"То је за нас важно. Ширимо фронт слободарске Србије, оних снага које могу да победе за просперитет Србије. За то су нам потребни нови људи и нова енергија", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана