Вучић: Ако буде потребе, полицијски час 24 часа

Срна
Вучић: Ако буде потребе, полицијски час 24 часа

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је вечерас да мјере које држава предузима током епидемије вируса корона нису хир и да ће, ако буде потребе, предложити Влади да уведе полицијски час који ће трајати 24 часа.

Вучић је истакао да људи морају стриктно да поштују донесене мјере и да је полиција зато данас изашла на улице, јер се не смије ризиковати.

“Колона возила данас је била на жГазелиж у јеку полицијског часа. Полицајци су изашли данас јер је и јуче у 17.00 и 18.00 сати поподне била гужва на жГазелиж, шетали су псе по парковима, деца играла кошарку”, рекао је Вучић за Телевизију Прва.

Он је додао да 92 одсто људи све поштује, али да се због осам до 10 одсто сви морају склонити.

Вучић је напоменуо да Србија на све начине покушава да набави респираторе и то из цијелог свијета и да је болница “Драгиша Мишовић” сада најјаче упориште.

“Од нових 480 већ смо убацили у систем 400. Ми смо платили још 480 који би требало да стигну у року од осам дана. Оно што се дешава на светском тржишту је страшно, јер на пример ми платимо, потпишемо уговор и онда не стигну јер неко други да више за појединачну цену”, рекао је Вучић.

Он је напоменуо да је Србија обезбиједила маске, чија је цијена 120 динара.

“Пратим колико коштају, зато смо ограничили цену на 120 динара, већина поштује. А они који не поштују биће строго кажњени”, поручио је Вучић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана