Војска Србије враћа се на Дрину

Агенције
Војска Србије враћа се на Дрину

ЛОЗНИЦА - У лозничку касарну “Клупци” послије 12 година биће враћена Војска Србије и ту ће бити формиран 111. пјешадијски батаљон Прве бригаде копнене војске.

Повратак српског војника на Дрину најавио је јуче министар одбране Александар Вулин, који је у пратњи начелника Генералштаба генерала Милана Мојсиловића и замјеника команданта Копнене војске бригадног генерала Владете Балтића обишао поменути војни објекат у Лозници. 

- У складу са наређењима врховног команданта Александра Вучића, Војска Србије се враћа тамо где јој је место. Ми испуњавамо наше стратегијске и тактичке задатке и понашамо се у складу са новом стратегијом националне одбране. Управо зато Војска Србије се враћа у касарну “Клупци” - нагласио је Вулин.

У касарни “Клупци” биће запослено више стотина људи, истакао је министар одбране и нагласио да је то добра вијест и за локалну самоуправу и за Војску Србије.

Како је навео, 111. пјешадијски батаљон, који ће ту бити распоређен, гарантоваће сигурност и безбједност свим грађанима Лознице, али не само града већ и региона дуж ријеке Дрине.

- Где год је војска ту је и мир, безбедност, поштовање закона, сигурност, ту су вредни, пожртвовани људи који су гарант да ће сваки проблем који може да наступи на овом простору бити решаван заједно са Војском Србије. Војска је ту да остане, више се неће смањивати, неће се повлачити. Војска Србије је ту да заштити наш свакодневни начин живота и свако улагање у Војску је улагање у живот и квалитет живота сваког од нас - рекао је Вулин. 

 

Припреме

Према ријечима команданта Прве бригаде копнене војске, бригадног генерала Зорана Насковића, припреме за формирање 111. пјешадијског батаљона су интензивне.

- У протеклој години реновирали смо постојеће објекте, а следеће године следи изградња нових објеката за смештај људства и свих осталих капацитета који су потребни за један пешадијски батаљон - казао је Насковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана