Вирус корона однио још два живота у Србији, уведене нове мјере

Срна
Вирус корона однио још два живота у Србији, уведене нове мјере

БЕОГРАД - Жена и мушкарац нове су жртве вируса корона у Србији, чиме је број потврђених смртних случајева достигао десет, док је код још 131 особе регистровано ово обољење.

Министар здравља Србије Златибор Лончар рекао је да је преминула жена на Инфективној клиници у Београду која је осам дана била на респиратору, а имала је тегобе са штитном жлијездом.

Он је навео да је у Нишу мушкарац од 63 године, који је имао нелијечени дијабетес, хипертензију и проблеме са коагулацијом крви.

Лончар је истакао да је број заражених од вируса корона у Србији порастао на 659.

Он је на конференцији за новинаре навео да је у посљедња 24 часа тестирана 371 особа, да су на болничком лијечењу 334 особе, од којих је 49 на респиратору, што значи да су животно угрожени.

- Полицијски час у Србији, уведен као мјера сузбијања епидемије вируса корона, биће продужен током викенда и почињаће од 15.00 часова - најавио је Лончар.

Лончар је на конференцији за новинаре рекао да је видио веома велики број људи на улици и у парковима, упркос апелима о потребном дистанцирању како би се спријечило ширење вируса.

- Држава је урадила све што је могла, а овакво понашање мене најозбиљније забрињава и плаши - рекао је Лончар.

Полицијски час у Србији до сада је свим данима трајао од 17.00 до 5.00 часова.

Епидемиолог Предраг Кон упозорио је на пораст броја обољелих и поручио да се контакти морају зауставити, ако треба и ригорозно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана