Весић: Осим добија улицу у Београду на приједлог Пиксија

Танјуг
Весић: Осим добија улицу у Београду на приједлог Пиксија

БЕОГРАД - Легенда југословенског фудбала Ивица Осим добиће улицу у Београду чим протекну три године од његове смрти, саопштио је замјеник градоначелника Горан Весић.

Весић је на Фејсбуку навео да је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси предложио да Осим добије улицу у Београду “због свега што је учинио за наш спорт и наш град”.

“Пикси ми је овај предлог изложио у разговору који смо водили пре његовог пута у Сарајево на сахрану Ивице Осима. Град Београд прихвата Пиксијев предлог и Ивица Осим ће добити улицу у нашем граду чим протекне три године од његове смрти. Одлука ће бити донета у међувремену”, навео је Весић.

Он је додао да је захвалио Пиксију, у име Београда, на приједлогу који је упутио.

“Разговарали смо о томе да се што пре реализују предлози Фудбалског савеза Србије, поднети пре неколико година, да улице у Београду добију Миљан Миљанић и Милош Милутиновић”, додао је Весић.

Селектор фудбалске репрезентације претходно је навео да је, уочи пута за Сарајево, разговарао са челним људима града Београда и да је готово извјесно да ће једна од улица у Београду добити име по Ивици Осиму.

Осим, који је преминуо 1. маја у аустријском граду Грацу неколико дана пре 81. рођендана, сахрањен је јуче на Градском гробљу Баре у Сарајеву.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана