Ватрогасци извлачили из тунела повријеђене у судару возова

ГС
Ватрогасци извлачили из тунела повријеђене у судару возова

БЕОГРАД - На релацији Вуков споменик - Панчевачки воз дошло је до судара путничког Бео воза и теретног воза. У несрећи је повријеђено четворо људи који су превезени у Ургентни центар, а деветоро људи прегледано је на лицу мјеста и пуштено кући.

На срећу, настрадалих нема, али захваљујући хитрој реакцији екипа ватрогасаца, хитне помоћи и МУП-а цијела ситуација брзо је ријешена.

У Бео возу било је четири повријеђена путника, од којих су двоје теже повријеђени, а ватрогасна екипа, коју је чинило 25 ватрогасаца, извукли су их из тунела.

Како је објаснио министар полиције Ивица Дачић, повређени су извучени из евакуационог излаза који се налази недалеко од станице "Панчевачки мост". Евакуационом излазу јако је тешко приступити, те кола хитне помоћи нису могле да приђу и тамо помогну повријеђенима. Ватрогасна екипа тада је учинила право херојско дјело и повријеђенима пружила прву помоћ, те су их извукли из тунела и одвели до екипе из Хитне помоћи који су одатле преузели њихово лијечење. 

Како је могло да се види на снимку, ватрогасци су сајлама привезали носило за повријеђене те су их вукли и носили до излаза из тунела гдје их је дочекала Хитна помоћ. Човјеку који је био у носилима, који носи униформу, те се може претпоставити да је машиновођа, пружена је хитна медицинска помоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана