Вархељи: Србија посвећена путу ка ЕУ, циљ отварање наредних кластера

Танјуг
Вархељи: Србија посвећена путу ка ЕУ, циљ отварање наредних кластера

ЛУКСЕМБУРГ- Европски комесар за сусjедску политику и преговоре о проширењу Оливер Вархељи саопштио је, након састанка са министром спољних послова Србије Марком Ђурићем на маргинама Савета ЕУ за спољне послове у Луксембургу, да је циљ отварање наредних кластера у преговорима са Србијом и подршка брзом финализирању реформске агенде.

Вархељи је на свом налогу на друштвеној мрежи Икс навео да је Србија посвећена путу ка ЕУ и наставку спровођења реформи.

-На маргинама Савјета ЕУ за спољне послове састао сам се са министром Марком Ђурићем. Србија је посвећена путу ка ЕУ и наставку реформи. Циљ нам је отварање наредних кластера у преговорима и подршка брзом финализирању реформске агенде - поручио је синоћ Вархељи.

Како је претходно саопштило Министарство спољних послова Србије, Ђурић се састао у понедељак у Луксембургу са Вархељијем, након неформалног састанка министара спољних послова држава чланица ЕУ и представника региона Западног Балкана.

Ђурић је изразио задовољство учесталошћу и континуитетом сусрета са високим званичницима ЕУ, нагласивши да је то прилика да се глас Србије чује, и да нико нема дилему да Србија остаје посвећена европском путу и да је пуноправно чланство у ЕУ стратешко опредељење и приоритет наше спољне политике.

У Луксембругу је јуче одржан неформални састанак министара спољних послова држава чланица Европске уније и представника региона Западног Балкана, којем је присуствовао и Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана