Управa царинa Србије: Заплијењено чак 50 тона цигарета

ГС
Foto: УЦС

Службеници Управе царина Србије су 24. маја успјели да заплијене рекордан товар од чак 50 тона непријављених цигарета разних робних марки и тако пресијеку још један организовани ланац нелегалне трговине акцизним производима.

Током акције, која је кулминирала запљеном три бродска контејнера у луци Прахово, цариницима су снажну подршку пружили Министарство унутрашњих послова Републике Србије и инострани партнери који се баве сузбијањем кријумчарења, наводи се у саопштењу Управе царина.

У овом тренутку, у току је детаљан преглед заплијењеног товара, а очекује се да еквивалент маси од 50 тона буде готово 40 милиона комада нелегалних цигарета, што би била највећа појединачна заплена цигарета на границама Србије икада забиљежена.

- Цијели случај откривен је након што је товар камионима ушао у Србију из Црне Горе са намјером да транзитира бродским путем ка Румунији, али се након иступа ка тој сусејдној земљи убрзо опет волшебно појавио на царинском подручју Републике Србије не пријављујући претходно робу коју превози - истиче се у саопштењу.

Како истичу, прецизна количина кријумчарених цигарета биће позната тек након детаљне контроле која због величине товара може да потраје и до 24 часа, а о крајњем исходу овог случаја на коме је тренутно ангажовано сво расположиво људство Управе царина Србије јавност ће бити обавијештена након што детаљан преглед буде био окончан, преноси РТС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана