Уочи пута у Њујорк: Вучић и Додик са патријархом на служби у Храму Светог Саве

РТС
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић стигао је у Храм Светог Саве на Врачару, уочи пута у Њујорк где ће се у четвртак 23. маја одржати Генерална скупштина УН на којој ће се расправљати о резолуцији о Сребреници.

Снажно подижемо глас против историјског ревизионизма и резолуције, поручио је патријарх Порфирије.

У Храм, гдје је почела служба коју служи патријарх Порфирије, дошли су и предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Владе Србије Милош Вучевић, министар спољних послова Марко Ђурић и министар без портфеља Ненад Поповић.

Поред молитве, поглавар СПЦ је поручио да ћемо снажно подићи свој глас против историјског ревизионизма и против тога да српски народ буде проглашен за починица геноцида.

"Сабрали смо се да се помолимо пред ваш пут у Њујорк. Данас снажно подиземо свој глас против историјског ревизионизма и да српски народ буде проглашен за починиоце геноцида. Налазимо се у искушену пред највећим међународним форумом, молимо се да вам Бог да снаге да на најбољи начин заступате наш народ. Да имате мудрост и одлучности да сведочите истину. Нека вас Бог благослови", поручио је патријарх у беседи.

Након бесједе Вучић и Додик су запалили свијеће у Храму.

Вучић је јуче најавио да ће данас, у седам сати, кренути редовном линијом Ер Србије за Њујорк, а да ће се прије пута састати са представницима Срба из цијелог региона, као и са патријархом Порфиријем у Храму Светог Саве који ће, како се очекује, изнијети бесједу о предстојећој недјељи.

Вучић је рекао да у Њујорку предстоји велика борба.

"Имаћу много састанака, а у четвртак ћемо да се боримо сви заједно. Рекао сам и људима који иду са мном, ако нису спремни да се боре, ако мисле да је то уобичајени пут, да не иду. Они који су спремни да се боре, на сваки начин, да само они пођу", рекао је председник Вучић.

Он је поручио да гарантује да ће се борити, као и да зна колика је сила која нам пријети и колико су велики и важни.

"Али ми ћемо дати све од себе. Супротставићемо се јаче него што су очекивали", поручио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана