Умро Михаило Црнобрња

ГС
Умро Михаило Црнобрња

БЕОГРАД - Бивши предсједник Европског покрета у Србији, доктор економских наука Михаило Црнобрња, умро је данас у 78. години, саопштио је Европски покрет.

-Црнобрња је био предсједник овог покрета у периоду 2015-2020 године, и до краја се залагао за европске идеје, дубоко верујући да је то најбољи начин да се унапреде и развијају друштво и држава у Србији – навели су у саопштењу.

Црнобрња је завршио Економски факултет у Београду, магистрирао економске науке на Универзитету у Мериленду, а докторирао на Економском факултету Универзитета у Београду.

На Факултету политичких наука у Београду од 1974. године предавао је Политичку економију савременог друштва.

Био је министар у Влади Србије и директор Завода за друштвено-економско планирање. Био је амбасадор СФРЈ при Европској заједници од 1989. до 1992. а после распада СФРЈ је наставничку каријеру наставио у Канади као професор универзитета.

Црнобрња се 2001. године вратио у Београд и ангажовао се као специјални саветник за европске интеграције у Министарству за економске везе са иностранством.

Био је професор-емеритус и директор Центра за европске интеграције и јавну управу Факултета ФЕФА у Београду, од 2006. до 2009. директор Института ФЕФА, а од 2009. до 2012. декан.

Објавио је више од 250 есеја, чланака, расправа, приказа и рецензија у научним и стручним часописима на просторима бивше СФРЈ, у Канади и САД – пренео је Европски покрет у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана