Умро београдски краљ пљескавица

Телеграф
Умро београдски краљ пљескавица

У Београду је јуче преминуо 77-годишњи краљ пљескавица Миле Ћулибрк, који је дио живота провео у Љубљани и био уско везан за кошарку, тачније Олимпију.

Миле је имао надимак "Краљ Пљескавица" јер је правио најбоље пљескавице у Београду а код њега су долазили људи из свих крајева региона.

У Љубљану је дошао 1971. године, возом.

Прво је радио у предузећу Дај-Дам, затим је чистио и прао судове у Коловрату, а потом је слетио у Гостилну Ливада.

Играо је фудбал за гостионицу у кафанској лиги у Кодељеву, затим је радио у ресторану Вис, да би 1976. године дошао у Чад.

Од њега су 1984. помоћ тражили кошаркаши Олимпије, који су испали из прве лиге.

- Хтели су да им са познаницима помогнем да се врате у прву лигу. Дао сам образ за клуб, потрошио сам новац, путовао о свом трошку - рекао је Ћулибрк за Словенске новице 2016. године.

Олимпија се вратила у прву лигу, а Ћулибрк је удружио снаге са бившим кошаркашем Олимпије Винком Јеловцем.

Најприје је двије и по године водио култни љубљански локал Под кошем, а онда је Винка наговорио да уложи уштеђевину у кошаркашки пројекат у Осијеку.

Вилфан и Здовац Када се после рата вратио у Словенију, избрисан је. Провео је двије године живота у Љубљани изузетно тешко.

У помоћ су му притекла два бивша кошаркашка аса.

Петер Вилфан му је донио много крпа да се топло обуче, а Јуре Здовц му је у вријеме доручка дао 500 америчких долара, пишу и Словенске новице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана