Ухапшене двије особе због убиства у насељу Белвил

Срна
Ухапшене двије особе због убиства у насељу Белвил

БЕОГРАД - Два мушкарца ухапшена су због сумње да су саизвршиоци у убиству Бојана Мирковића у београдском насељу Белвил, док се за још једним лицем интензивно трага.

Полиција је ухапсила И.Н. /39/ рођеног у Никшићу, са пријављеним пребивалиштем у Београду, и Б.К. /37/ из Београда, док се за још једним лицем интензивно трага, саопштио је МУП Србије.

Ухапшени се сумњиче да су као саизвршиоци учестовали у извршењу кривичног дјела тешко убиство које се догодило 12. новембра у насељу Белвил, када је убијен Бојан Мирковић.

Из полиције су навели да је прикупљеним материјалним доказима утврђена улога сваког од ухапшених лица.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је да је ово мафијашко убиство узнемирило све грађане Београда и да су се припадници МУП-а, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, данас веома приближили коначном расвјетљавању и овог убиства.

“Александар Вучић је објавио рат мафији. Министарство унутрашњих послова и сви његови припадници га озбиљно и упорно воде. Хоћу да се захвалим свим припадницима МУП-а на овако успешном раду”, изјавио је Вулин.

Ухапшенима је одређенима мјера полицијског задржавања у трајању од 48 часова након чега ће уз кривичну пријаву бити предати Вишем јавном тужилаштву у Београду на даљу надлежност и поступање.

Припадници МУП-а, како наводе настављају даљи рад на расветљавању свих околности наведеног случаја.

Мирковић је убијен 12. новембра хицима из ватреног оружја на Новом Београду. Тијело је пронађено у једној гаражи у Улици Ђорђа Станојевића.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана