Ухапшен Авганистанац осумњичен за убиство у сукобу миграната у Суботици

Танјуг
Ухапшен Авганистанац осумњичен за убиство у сукобу миграната у Суботици

СУБОТИЦА - Држављанин Авганистана А. Н. (26) ухапшен је због сумње да је у суботу ујутру учествовао у сукобу између две групе миграната близу мађарске границе код Суботице, у којем је једна особа смртно страдала а шест повријеђено, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова.

Полиција наставља даљи рад на утврђивању свих чињеница и околности у вези с овим случајем и идентификацији осталих лица која су учествовала у сукобу.

Како је наведено у саопштењу, припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, брзом и ефикасном акцијом, ухапсили су А. Н. због постојања основа сумње да је извршио кривична дјела тешко убиство и тешко убиство у покушају.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Суботици.

Сви мигранти повријеђени у оружаном сукобу који се догодио у насељу Макова седмица на периферији Суботице, у шумском појасу близу мађарске границе, укључујући и једну 16-годишњу девојчицу налазе се у стабилном стању, речено је Тањугу у Општој болници у том граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана