Убио комшиницу због гласне музике на слави, суд укинуо пресуду

Танјуг
Убио комшиницу због гласне музике на слави, суд укинуо пресуду

БЕОГРАД - Апелациони суд у Београду укинуо је првостепену пресуду којом је на 20 година затвора био осуђен Вујадин Обрадовић (61) јер је прије три године у Земун Пољу убио комшиницу С.Б, а њеног супруга Б.Б. тешко ранио хицима из пиштоља јер су током славља крсне славе пуштали прегласну музику.

Истом одлуком, која је објављена на сајту суда, наложено је да се Обрадовићу понови суђење пред Вишим судом у Београду. Такође му је продужен притвор до даљег.

Обрадовић се терети за кривично дјело тешко убиство у покушају.

Он за пиштољ из којег је пуцео кобне вечери посједује дозволу, односно оружани лист.

Оптужен је да је 5. децембра 2015. године послије краће расправе телефоном са Б.Б. како би га упозорио да је музика која се чула из његовог домаћинства прегласна, отишао до његове капије и том приликом испалио хитац у леђа Б.Б. и нанео му лаку тјелесну повреду

Затим је испалио још један пројектил у правцу С.Б. и усмртио је, а потом поново у Б.Б. наневши му том приликом тешку тјелесну повреду опасну по живот.

Непосредна опасност по живот Б.Б. је уклољена операцијом.

У образложењу одлуке Аплеационог суда се наводи да је пресуда укинута због битне повреде одредаба кривичног поступка и погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана