У нередима у Београду повријеђено 20 особа

Срна
У нередима у Београду повријеђено 20 особа

БЕОГРАД - Полиција је око два часа послије поноћи растјерала демонстранте испред Скупштине Србије у Београду и околног простора, чиме су окончани нереди у којим је повријеђено 20 људи, међу којим има полицајаца, а нападнута су и два камермана Тањуга.

Тринаест полицајаца и седам цивила повријеђено је током синоћњих нереда који су избили током протеста због увођења полицијског часа у Београду, јавља РТС и истиче да су сви повређени превезени на ВМА.

Демонстранти су растјерани прво сузавцем, а потом коњичком полицијом.

Током протеста, који је почео синоћ након што је предсједник Србије Александар Вучић најавио нове мјере против вируса корона, дошло је до сукоба полиције и демонстраната.

Демонстранти су покушавали да пробију кордон полиције, а на бацање сузавца одговарали су бакљама.

"Више полицајаца повријеђено је у нередима испред Скупштине Србије у Београду", изјавио је директор Полиције Србије Владимир Ребић.

Ребић је синоћ за РТС изјавио да су му те информације јављене са терена, те није могао рећи у каквом су стању повријеђени полицајци и да ли је ријеч о лакшим или тежим повредама.

Испред Цркве Светог Марка запаљена су три полицијска возила и комби, а полиција је растјерала демонстранте у Пионирском парку, који се налази преко пута Скупштине Србије.

Поједини медији јавили су да има повријеђених и демонстраната, док је Тањуг јавио да су нападнута два његова камермана.

Иако је већина демонстраната мирно учествовала у протестима без инцидената, све је ескалирало када је разуларена маса, предвођена десничарем Срђаном Ногом, у неколико наврата покушавала да насилно уђе у Скупштину, у чему су у једном тренутку и успјели, али их је полиција избацила.

Протест је почео синоћ, након што је предсједник Србије Александар Вучић најавио нове мјере и полицијски час због ширења вируса корона.

Насилни демонстранти дијела опозиције протестовали су против нових мјера за спречавање епидемије, те почели да праве нереде по другим дијеловима града. У центру су разбијани излози, ишчупани знакови и преврнути контејнери.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана