У Београду сљедеће седмице потписивање петиције против наметања одлука

Срна
У Београду сљедеће седмице потписивање петиције против наметања одлука

БЕОГРАД - Удружење "Част отаџбине" организоваће петицију за подршку институцијама и народу Републике Српске у борби против наметања једностраних одлука високог представника и за очување историјске истине.

Ово удружење са сједиштем у Београду, које окупља пензионисане генерале и официре Војске Републике Спрске, организује електронско потписивање на линку, као и у својим просторијама у уторак, сриједу и четвртак, 27. 28. и 29. јула.

Петиција ће моћи да се потпише лично од 9.00 до 20.00 часова у Љутице Богдана 1а, спрат 6.

Линк за петицију погледајте ОВДЈЕ.

- Уколико сте сагласни и желите да ваше име ставимо на списак потписника петиције потребно нам је ваше одобрење. До коначне побједе истине над криминалом високог представника - пише у саопштењу овог удружења.

У тексту петиције се наводи да се Република Српска, као међународно признати политички субјекат и гарант опстанка српског народа на простору БиХ, налази под ударима и притисцима дијела међународне заједнице и политичког Сарајева још од свог оснивања.

Оркестрирана кампања против природе, карактера и права на постојање Републике Српске у посљедњих неколико седмица достиже свој врхунац преко синхронизованог усвајања такозване резолуције о геноциду у Сребреници и наметнуте допуне у Кривичном закону БиХ од високог представника у БиХ Валентина Инцка према којој се "забрањује и кажњава негирање геноцида и величање ратних злочинаца".

Крајњи циљеви оваквих нелегалних и нелегитимних потеза усмерених против институција Републике Српске, али и српског народа у цјелини, нескривени су.

Ти циљеви су проказивање Републике Српске као геноцидне творевине и њеног комплетног војног и политичког руководства током грађанског рата као злочиначког како би се у моралном смислу дискредитовало њено постојање, а самим тим створили услови и за њено институционално гашење у догледно вријеме.

- Институт за политичко умрежавање зато позива српске интелектуалце, друштвено-политичке дјелатнике и јавне личности да заједнички упутимо подршку институцијама и народу Републике Српске у борби против наметања једностраних одлука високог представника и за очување историјске истине о Републици Српској - наводи се у петицији.,

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана