Тужилаштво тражи да се продужи притвор Беливуковим дилерима

Tanjug
Foto: Arhiva

БЕОГРАД-Тужилаштво за организовани криминал данас је предложило Специјалном суду у Београду да за још 30 дана продужи притвор за припаднике организоване криминалне групе који се доводе у везу са Вељком Беливуком и сумњиче да су диловали дрогу београдским сплавовима, као и да су посједовали и носили оружје без дозволе.

Одлуку о продужењу притвора сутра треба да донесе судија за претходни поступак Специјалног суда, потврђено је Тањугу у тужилаштву.

Припадници ове криминалне групе ухапшени су 29.марта, док су тројица осумњчених већ били у притвору у тренутку хапшења.

Припадници ове групе доводе се у везу са пословима и препродајом дроге као дио групе Беливука и Марка Миљковића који су у притвору већ 16 мјесеци, а ускоро их очекује почетак суђења због најтежих кривичних дјела, међу којима је и пет убистава.

Под истрагом је сада 18 осумњичених.

Наредба о спровођењу истраге обухвата Лазара Маринковића, Марка Трајковића, Вељка Огурлића, Стефана Симића, Уроша Булајића, Марка Прље, Александра Крстића, Луке Гемаљевића, Алексе Кошутића, Борислава Мармута, Предрага Вучковића, Луке Остојића, Луке Мумовића, Стефана Милановића, Николе Филиповића, Василија Николовског, Марка Вокића и Алексе Васића.

Ова организована криминална група, односно организатор, припадници, више маљолетних лица и више НН лица дјеловала је од 17. маја 2021. до 29. марта 2022. године на територији Беогада, навело је тужилаштво.

Они су, како се сумња, на београдским сплавовима "Порт" и "Фристајлер" као и у клубу "Касина" препродавали кокаин, марихуану и спид чијом су продајом остварили зараду од најмање 7.559.250.

Дрогу су такође достављали на тражене адресе и продавали је на београдским улицама.

Приликом претреса пронађена је извесна количина опојне дроге и ватреног оружја.

Терете се да су извршили кривично дјело удруживање ради вршења кривичних дјела, недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних направа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана