Тужилац тражи продужење притвора за Беливука, одлука сутра

Танјуг
Тужилац тражи продужење притвора за Беливука, одлука сутра

БЕОГРАД - Тужилаштво за организовани криминал затражило је од суда да продужи привор припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића који се терете за најтежа кривична дјела, речено је данас Тањугу у том тужилаштву.

Беливуку, Миљковићу и осталима 30 дана притвора истиче у суботу 6. марта па би одлуку о притвору сутра требало да донесе судија за претходни поступак Специјалног суда у Београду.

Беливук и Миљковић ухапшени су 4. фебруара под сумњом да су организовали криминалну групу која је изврсила низ најтежих кривичних дјела скривајући се иза Паризанове навијачке групе.

Поред њих, тада је ухапшено још 20-ак припадника групе, а тужилаштво за организовани криминал је покренуло истрагу против 22 особе.

Недјељу дана касније ухапшен је и А.Ш. код којег је пронађен снајпер, а повезује се са овом групом. И њему је одређен притвор јер се терети за удруживање ради вршења кривицних дјела и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Наредбом о спровођењу истраге сви из Беливукове групе терете се за злочиначко удруживање и трговину наркотицима, неколико њих и за оружје, а Беливук, Миљковић и још седморица и за тешка убиства.

Поред Белика и Миљковића под истрагом су и Милош Будимир (36), Марко Будимир (32) и Владимир Грек (36), Милован Тадић (33), Филип Ивановски (29), Срђан Лалић (35), Борис Карапанџић (33), Немања Ђурић (35), Владо Драганић (46), Александар Вучељић (39), Дејан Тешић (38), Никола Стефановић (33), Немања Лакицевић (41), Никола Спасојевић (29), Жељко Коџић (41), Небојша Јанковић (50), Владо Георгијев (38), Слађана Секулић (39) и Вук Вучинић (29).

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана