Тројица Албанаца напали и повриједили Србина из Велике Хоче

Срна
Тројица Албанаца напали и повриједили Србина из Велике Хоче

БЕОГРАД - Србина Мирослава Лукића из Велике Хоче на Косову и Метохији напала су тројица Албанаца, који су га прво вербално вријеђали, а потом га и физички напали и сломили му нос.

Напад се догодио синоћ око 21 час, Лукић се због прелома носа налази на болничкој опсервацији, о случају је обавијештена полиција, а нападач је приведен, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

У саопштењу се напомиње да су житељи Велике Хоче и Ораховца мјесецима на мети локалних Албанаца, који на њихова имања пуштају стоку и тако им уништавају пољопривредне засаде.

Нападнути Лукић је у више наврата скретао пажњу полицији на овај проблем, али се он понављао и умјесто да буде ријешен, ескалирао је у још већи инцидент, а Лукић је нападнут само зато што је проблем пријављивао, додаје се у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију очекује адекватну казну за овај тежак физички напад на Лукића, али и хитну реакцију полиције на заштити имовине српских породица у овом дијелу Косова и Метохије, којима је пољопривреда једини извор прихода.

-На овај начин њима се директно угрожава егзистенција и опстанак на подручју Велике Хоче и Ораховца и шаље порука да на својим огњиштима нису добродошли. Због тога се овај проблем мора најозбиљније схватити и осигурати се безбедност српским породицама у овом делу Косова и Метохије - истиче Канцеларија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана