Титовом унуку осам мјесеци затвора

Срна
Титовом унуку осам мјесеци затвора

БЕОГРАД - Едвард Броз (70), један од унука некадашњег доживотног предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита, осуђен је у одсуству у Вишем суду у Београду на осам мјесеци затвора због саобраћајне несреће из 1992. године у Земуну у којој је погинуо његов пријатељ.

Брозу је изречена првостепена пресуда у одсуству јер је у бјекству од 2008. године и наводно живи у Загребу, а сједница Апелационог суда по жалбама заказана је за четвртак, 11. март.

Он је осуђен за тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја.

Броз је одмах послије удеса побјегао у Хрватску, али је 16 година касније ухапшен на граничном прелазу Батровци, кад је 21. јануара 2008. године покушао да уђе у Србију.

Послије три дана притварања, он је пуштен да се брани са слободе, али му је одузет пасош и наложено да се на 15 дана јавља полицији.

Крајем марта 2008. године, Броз се појавио на почетку суђења пред Вишим судом у Београду и изнио одбрану и кајање за смрт пријатеља, али је поново побјегао, те се није појавио на рочиштима у мају, јуну и септембру 2008, па је суд у октобру те године за њим расписао међународну потјерницу.

Овај предмет је био у прекиду у Вишем суду у Београду, али је почетком прошле године почело суђење у Брозовом одсуству, које је окончано првостепеном пресудом, речено је Тањугу у Вишем суду у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана