Тепавчевић: Не разматра се увођење полицијског часа

Танјуг
Тепавчевић: Не разматра се увођење полицијског часа

БЕОГРАД - Не разматра се могућност увођење полицијског часа и било којих других мјера ограничења слободе кретања у борби са вирусом корона, каже епидемиолог и члан Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић.


Она је навела да у овом моменту такве мјере нису потребне, да су оне имале смисла на почетку епидемије да се заштити најстарија популација и да се припреми здравствени систем - набаве респиратори, тестови, изграде привремене болнице.

"У том моменту то се показало као ефикасна превентивна и противепидемијска мера, што се одразило и на број оболелих и умрлих које смо имали", нагласила је она.

Истиче да ћемо се још дуго борити са вирусом корона, да је лична одговорност веома важна и да сви треба да се понашамо као да смо заражени.

"Све зависи од нас. Не можемо да успемо уколико свако у борби против овог вируса не преузме своју улогу", истакла је она.

Министар здравља Златибор Лончар рекао је да ће доћи на наплату окупљања ових дана у појединим градиовима Србије. Он је на конференцији за медије показао слике са протеста у Београду, Новом Саду, као и окупљања у Бујановцу, на којима се види да нико у једној маси људи не носи маску и да се не држи растојање између окупљених.

"За последицу, имаћемо повећан број оболелих", рекао је Лончар и позвао грађане да поштују мере заштите, носе маске у затвореном простору, држе растојање на отвореном.

Упитан да ли је у Србији агресивнији сој вируса корона, министар је рекао да се "на непроверене тврдње не може одговарати".

"Није професионално и етички. Разговарамо само о чињеницама и што је доказано", закључио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана