Телефоном снимао сексуални однос са седмогодишњом дјевојчицом

Тањуг
Телефоном снимао сексуални однос са седмогодишњом дјевојчицом

БЕОГРАД - Три особе ухапшене су у наставку акције "Армагедон" због порнографије, док се једна од њих терети и за кривично дјело обљуба над дјететом.

Полиција је ухапсила Н. Б. (18) из околине Великог Градишта јер је, како се сумња, мобилним телефоном снимао сексуални однос са седмогодишњом дјевојчицом и тај снимак потом размјењивао путем различитих апликација за дописивање са другим корисницима, саопштио је МУП.

У другој акцији ухапшен је И. Б. (22) из Ниша који је, како се сумња, преко друштвене мреже Инстаграм, од једанаестогодишње дјевојчице тражио и добијао њене фотографије на којима је нага, а након тога захтјевао да комуницирају и путем видео-позива.

Полиција је ухапсила Д. Б. (25) из Београда, који се терети да је, у дужем временском периоду, преко лажних налога на Инстаграму, од већег броја малољетних особа старости од 12 до 14 година, тражио и добијао њихове фотографије на којима су наги.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.

Ухапшени су због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело приказивање, прибављање и посједовање порнографског материјала и искоришћавање малољетног лица за порнографију.

Ухапсили су их припадници Министарства унутрашњих послова, Одјељења за сузбијање високотехнолошког криминала, у сарадњи са Посебним одељењем за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду, у наставку акције "Армагедон".
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана