Тачи: Београд стоји иза убиства Ивановића Ђурић: Иза убиства стоје Тачи, Весељи

Танјуг
Тачи: Београд стоји иза убиства Ивановића Ђурић: Иза убиства стоје Тачи, Весељи

Приштина - Косовски предсједник Хашим Тачи изјавио је да иза убиства лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића стоји шеф криминала на сјеверу Косова и Метохије Милан Радоичић, као и да је истрага показала да је Београд наручилац убиства, преносе приштински медији.

“Све индиције косовских безбједносних органа воде до организатора атентата на Оливера Ивановића”, рекао је Тачи је у Дебатној зони, извјештава Газета Метро.

Према његовим ријечима, за Косово је кључно да се Ивановићево убиство расвијетли.

“За државу Косово је од виталне важности да се то убиство расвијетли, а све указује и трагови воде до актуелне власти у Београду и чињенице да је наредила Ивановићево убиство. Цијели свијет треба да зна ту чињеницу”, казао је Тачи.

Приштински међи додају да је Милан Радоичић познат као лидер Срба на сјеверу и шеф криминалног миљеа који сарађује с паралелним српским структурама и да је познат по веома доброј координацији са Владом у Београду.

Тужилаштво Косова је за Радоичићем издало потјерницу јер је осумњичен да је Ивановићев главни убица.

Радоичић је познат и као особа врло блиска актуелном косовском премијеру Рамушу Харадинају, чак и да га посјећује у његовом кабинету, преноси Зери.

Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. у Косовској Митровици, са шест метака у леђа.

Ђурић: Иза убиства Оливера Ивановића стоје Тачи, Весељи..

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да има све више потврда да иза убиства једног од лидера косовских Срба Оливера Ивановића стоје косовски предсједник Хашим Тачи и предсејдник косовске скупштине Кадри Весељи и садашње власти у Приштини.

“Све смо сигурнији да Тачи, Весељи и садашње власти у Приштини стоје директно иза убиства Оливера Ивановића и очекујем да ће наши истражни органи ускоро бити у прилици да пруже више података о овом случају, јер то је нешто што цео свет треба да зна”, навео је Ђурић у саопштењу за јавност.

Он је истакао да “Србија никоме не пријети и, за разлику од Приштине, поштује све своје грађане, а Срби на Косову и Метохији свакако не треба да брину због Тачијевог звецкања оружјем”, јер ће се држава Србија на одговоран начин старати о њиховој будућности и безбедности.

“Тачијева пушка је празна, баш као што је лажна и прозирна његова глума жеље за наставком дијалога с Београда, која траје једва колико и састанци са страним представницима. Приштинске претње су право лице њихове политике. Дуге цеви, притисци, антцивилизацијске таксе, стотине напада на Србе без казне, то је њихова политика - политика прошлости”, рекао је Ђурић.

Он је додао да ће насупрот томе, Србија наставити да се бори за будућност свих својих грађана, укључујући и грађане на Косову и Метохији, без обзира на пребивалиште, веру и националност.

“Борићемо се и за будућност и бољи живот наших грађана Албанаца у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа, који никада у централној Србији неће бити непожељни и дискриминисани онако како су непожељни и дискриминисани Срби на Косову и Метохији од стране приштинског режима”, закључио је Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана