"Супружницима из пакла" потврђене пресуде за злостављање дјевојке

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Ненаду Петровићу и Милеви Мартинов из Великог поља код Обреновца, које су медији назвали "супружници из пакла", правоснажно су осуђени на по три године затвора због бруталног злостављања и искоришћавања болесне Јелене В.(29) из околине Панчева.

. Ненаду је због раније осуде од годину дана изречена јединствена казна затвора од четири године и два мјесеца.

Овом одлуком Апелационог суда потврђена је првостепена пресуда Вишег суда у Београду којом су Петровић и сада бивша му супруга Милева Мартинов осуђени због кривицног дјела трговина људима у саизвршилаштву.

Оштећена жена је ради остваривања свог имовинско-правог захтјева упућена на парницу, објавио је Апелациони суд. Према пресуди, Петровић и Мартинова су од 6. јануара до 16. октобра 2018. године, у Обреновцу по претходном договору, злоупотријебили тешке прилике Јелене В, која је болесна, незапослена, удовица са троје малољетне деце (која су у хранитељској породици) и довели је у заблуду да ће имати лагоднији живот уколико пређе да живи код њих и буде им испомоћ у кућним пословима и чувању дјеце.

Жена је у то повјеровала и пристала да је они одвезу код себе у кућу, гдје је касно схватила да је у заблуди. Петворић јој је узео личну карту, здравствену књижицу, као и сву љекарску документацију и разбио њен мобилни телефон рекавши јој да неће отићи из њихове куће.

Мартинова ју је више пута шамарала, гурала, тукла метлом по глави иако је знала да је Јелена В. имала неколико операција главе. Тјерали су је да проси на Земунском кеју и узимали јој сав новац од просјачења, а у кући у којој је обављала све послове, приморавали су је да спава на бетону и без постељине, везивали је ланцем, хранили је једном дневно кором хлеба и остацима њихове хране, наводи се у пресуди.

Одузели су јој и сав новац који је примала на име социјалне помоћи, тако што је сваког мјесеца Мартинова одлазила у пошту са њом, гдје би јој за ту прилику враћали личну карту како би могла да подигне новац, који је одмах потом одузимала, као и њену личну карту.

У октобру 2018. године су је подвели једном познанику ради пружања сексуалних за 1.000 динара, а новац су јој одмах одузели, наводи се у пресуди. Пар се наводно у међувремену развео, а Милева се потом преудала. Њихово заједничко четворо дјеце данас живи по домовима.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана