Странци неће одређивати ко ће владати у Србији

Агенције
Странци неће одређивати ко ће владати у Србији

Београд - Предсједник Србије и лидер СНС-а Александар Вучић поручио је јуче на сједници Главног одбора (ГО) странке да “док је он жив” неће бити формирања прелазне владе нити ће странци, како је рекао, састављати владу.

Најавио је велике измјене на централном изборном списку СНС-а, као и у Влади, уколико напредњаци добију повјерење грађана.

Обраћајући се на сједници ГО СНС-а, Вучић је поручио да ће на листи кандидата за посланике, коју “носи” СНС, бити више напредњака него раније, и поред сарадње са коалиционим партнерима, јер је, каже, важно да се измјери снага СНС и снага других.

- СНС ће имати значајан број посланичких кандидата, више него раније. Увек смо били веома дарежљиви, поштовали смо и поштујемо коалиционе партнере, али колико год поштовали, они који се боре су малобројни из СНС-а. Ове друге ни микроскопом не могу да нађем - казао је Вучић говорећи о изборној платформи СНС-а за 2020. годину.

Такође, најавио је да ће и на централној листи СНС-а бити промијењено више од 50 одсто људи, те да ће остати они малобројни, који су се доказали борбеношћу, као и да ће бити 30 одсто нових, младих људи.

Рекао је да ће само народ одлучивати ко ће бити на власти и прецизирао да неће бити никакве техничке владе, већ само народне, нити ће странци одређивати ко ће владати у Србији.

Вучић је рекао да су се Чедомир Јовановић и Бошко Обрадовић ујединили око идеје прелазне владе.

- Док сам жив, неће бити прелазних влада, већ влада народа, само ће народ одлучивати ко ће да влада. Криминалне варијанте у којима на власт хоће да дођу криминалци без гласа народа неће моћи док сам жив - подвукао је Вучић, додајући да у Србији “неће бити никаквих Бокија 13”.

Према његовим ријечима, неће ниједан представник стране државе уређивати ко ће владати у Србији.

Предсједништво СНС-а усвојило је закључак којим се до 10. октобра даје рок локалним самоуправама да доставе идеје како ће листе да им изгледају, какав им је план, колико ће нових људи бити, колико се њих доказало... То исто, каже Вучић, важи и за Војводину.

Истакао је да ће прије тога, 6. октобра, бити одржани избори на Косову и Метохији, као и да је његов савјет Српској листи да на тим изборима учествује и побиједи. Вучић каже да ће Србија тек бити изложена притисцима споља и изнутра и да је чекају тешка јесен и зима пошто ће бити великих притисака чим Албанци формирају владу.

Када је ријеч о захтјевима опозиције, Вучић каже да су прво тражили да уреде бирачке спискове јер су наводно и мртви гласали иако су имали и по 15 представника на бирачким мјестима, али да им то није било важно када им је власт рекла да ће им дозволити да уреде спискове.

Затим је за опозицију био проблем финансирање политичких странака, па су послије и од тога одустали иако су сами донијели тај закон када су били на власти. На крају, наставио је Вучић, видјело се да су им најважнији РТС и РЕМ иако су у њима све људи које су сами поставили.

- Онда су дошли на генијалну идеју да ја не учествујем у кампањи, а ја сам им рекао може, али од сљедећег пута, пошто немају никакав законски нити уставни основ - додао је Вучић.

Странка слободе и правде Драгана Ђиласа одлучила је да бојкотује наредне парламентарне изборе. Ђилас је рекао да одлука о бојкоту није одлука о томе да ли изаћи на изборе или не, већ одлука о отпору “заробљеној држави”.

 

Биће замијењено више од пола министара

Александар Вучић најавио је да ће, ако СНС добије повјерење грађана на наредним парламентарним изборима, више од половине министара у Влади Србије бити замијењено.

- Нема никакве сумње, након предстојећих избора биће много кадровских промена и, ако добијемо поверење народа, то ћете и видети - рекао је Вучић уочи сједнице Главног одбора СНС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана