Стефановић: Вучић прислушкиван 13 година

Срна
Стефановић: Вучић прислушкиван 13 година

Београд - Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да је Александар Вучић био прислушкиван 13 година и да због тога није покренут поступак ни против кога.

Он је прецизирао да је Вучић у континуитету био прислушкиван од 1995. године до 2000. године, затим од 2000. до 2003. године, те посебно, како је рекао, на перфидан начин од 2007. до 2012. године.

Стефановић је додао да је то рађено без икаквог налога суда или било какве наредбе и мјере засноване на закону, а некада и по налогу суда, пренијели су београдски медији.

Он је истакао да никада ни против једног лица није покренут ниједан поступак, нити подигнута кривична пријава, што говори да је праћен неко само зато што је политички противник.

Стефановић је новинарима рекао да је Вучић од 2007. године до 2012. године прислушкиван кроз обухват више лица која су остваривала комуникацију са њим, а која су, како је рекао, била означена као “екстремисти”.

“То су били /актуелни заменик градоначелника Београда/ Горан Весић и /посланик СНС/ Владимир Ђукановић”, рекао је Стефановић и додао да имена осталих не може да објелодани због заштите приватности.

Према његовим ријечима, они су били прислушкивани и примјењиване су мјере надзора њихове електронске комуникације, нарочито да би се пратила комуникација са Вучићем.

Стефановић је истакао да су Весић и Ђукановић само примјер, јер је из Вучићевог окружења било изабрано око 10 до 12 људи чија је комуникација са Вучићем праћена.

Он је додао да је слично било и са бившим предсједником Србије Томиславом Николићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана