Стефановић: Укидање границе између Косова и Албаније угрожава регион

Срна
Стефановић: Укидање границе између Косова и Албаније угрожава регион

Београд - Шеф Бироа за координацију служби безбједности Србије Небојша Стефановић рекао је да најава укидања границе између Косова и Метохије и Албаније угрожава регионалну стабилност и права Срба на Космету, те затражио реаговање од Европе и свијета.

Стефановић, који је и министар унутрашњих послова Србије, рекао је послије сједница Бироа у Београду, да су овакве најаве у супротности са Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН и нарушавају, не само стабилност дијела територије Србије, него и регионалну стабилност.

Он је истакао да посебно забрињава чињеница да нема адекватне реакције међународне заједнице, те нагласио да Србија, на озбиљан и одговоран начин, тражи од Европе и свијета да реагују и спријече даље угрожавање стабилности у читавом региону Југоисточне Европе.

“Шта би сад ми требало да радимо? Ако би се понашали на исти начин, то би значило да би требало да исто урадимо са Републиком Српском. Онда се поставља питање како би свет реаговао? Да ли можете да замислите да би сви онда ћутали?”, рекао је Стефановић.

Стефановић је истакао да је на сједници Бироа за координацију служби безбједности, одржаној у згради Предсједништва Србије, посебно разматрана актуелна ситуација на Косову и Метохији и донесен закључак да је потребно појачати контраобавјештајну дјелатност свих служби безбједности на територији Србије, како од евентуалног терористичког дјеловања, тако и од сваке врсте обавјештајног дјеловања које може да наруши безбједност

. Сједници су присуствовали и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић, министар одбране Александар Вулин, директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, републички јавни тужилац Загорка Доловац, директор Полиције Владимир Ребић и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана