Стефановић: Нападач на Трифуновића нападао и друге политичаре

Танјуг
Стефановић: Нападач на Трифуновића нападао и друге политичаре

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је мушкарац који је напао лидера Покрета слободних грађана (ПСГ) Сергеја Трифуновића познат полицији.

- Исти човек који је псовао мајку председнику Вучићу, потегао шрафцигер на Симу Спасића, исти човек је сад пришао и Сергеју Трифуновићу. Није било физичког контакта, али је било добацивања - рекао је Стефановић за Прву телевизију.

Он је рекао да не смије да говори о садржају изјава ухапшених нападача, али да је јасно из изјава током напада шта су мотиви обрачуна.

- Очигледно да је један део људи, који су незадовољни што је Сергеј Трифуновић решио да изађе на изборе, незадовољан том одлуком и своју фрустрацију показују на тај начин - закључио је Стефановић.

Стефановић, који је члан Предсједништва Српске напредне странке, рекао је да СНС не дијели никакве заједничке вриједности са ПСГ, али се противе насиљу.
- Ми са Сергејем Трифуновићем не делимо никаве заједничке вредности, шта је он писао и изговарао о нашим члановима... Али то не значи да Сергеј Трифуновић треба да добије батине - рекао је он.

Према његовим ријечима, атмосфера насиља не смије да постане политика са којом се сви слажу, те да је битно да држава реагује.

- Ми ћемо наравно до краја изборог циклуса појачано пратити скупове и припадници полиције биће на свим локацијама где се одржавају трибине, прикупљају потписи, поготово тамо где се појављују лидери који изазивају пажњу - најавио је он.

Стефановић је замолио све који организују било какву политичку манифестацију да је пријаве, како би били заштићени, а полиција могла да их обезбјеђује.

- Молим све грађане да одустанемо од било каквог бокс меча са саобраћајним знацима, оградама... Дајте да се бавимо политичким порукама, програмима. Насиље није дозвољено и не смемо да се помиримо са њим, - рекао је Стефановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана