Стефановић: Модернизација Војске Србије није пријетња никоме у региону

Срна
Стефановић: Модернизација Војске Србије није пријетња никоме у региону

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Небојша Стефановић изјавио је да модернизацијом своје војске Србија никоме није пријетња у региону, као што то поједини политичари из региона тврде.

- Они полазе од себе и замишљају шта би радили. Србија никад није била агресор, у целој својој историји је, нажалост, била принуђена само да се брани. Они који размишају о томе да можда изврше неку ствар која није у интересу грађана и безбедности Србије, знају да је наша војска гарант да се то неће догодити - рекао је Стефановић.

Коментаришући писмо бившег хрватског званичника Стјепана Месића америчком предсједнику Џозефу Бајдену о наводној српској пријетњи и некаквом пресијецању Републике Српске у Брчком, Стефановић је за ТВ "Пинк" рекао да се нада да ће сви у региону имати исту политику коју води Србија, односно политику регионалне стабилности и јачања економије.

Он је оцијенио да различитим политичарима, који немају капацитет да рамишљају тако широко, па и неким државама, није у интересу снажна српска војска и српска држава.

Говорећи о војним капацитетима Србије, Стефановић је истакао да се у Новом Саду разматра изградња нове велике и модерне касарне, као и нове војне болнице.

Стефановић је поновио да је за враћање служења војног рока у Србији, али да ће на крају своју ријеч рећи Скупштина Србије и грађани, а да сматра корисним да Србија има и професионалне војнике, али и регрутни састав.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана