Српски фудбалер ухапшен у вези са шверцом 115 килограма кокаина

ГС
Foto: Агенције

АМСТЕРДАМ- Дамјан Рогановић и Душан Петковић ухапшени су у Амстердаму у заједничкој међународној акцији Тужилаштва за организовани криминал Србије, БИА, МУП, надлежних јавних тужилаштава Белгије и Холандије, Европола и Евроџаста у којој је ухапшено ухпшено укупно осам особа и заплијењено укупно 115 килограма опојне дроге кокаин.

Отац осумњиченог Петковића био је чувени Илија Петковић (1945 - 2020), славни југословенски фудбалер и селектор фудбалске репрезентације Србије и Црне Горе на Мундијалу 2006. године у Њемачкој, на који је старији Петковић водио и свог сина као репрезентативца.У акцији којом је руководило српско Тужилаштво, слободе је лишено осам лица, док се за преосталим припадницима организоване криминалне групе трага, наводи се у саопштењу, преноси Блиц.

Ухапшени се сумњиче за кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, наводи се у саопштењу овог тужилаштва.

Сумња се да су припадници ове организоване криминалне групе са територије Јужне Америке организовали транспорт веће количине опојне дроге кокаин у луку Ротердам и даље транспорт ове опојне дроге до белгијског града Арлон, гдје је у заједничкој акцији надлежних државних органа Србије, Белгије, Холандије и Луксембурга, укупно заплијењено 115 килограма те дроге.

Ова организована криминална група, коју чине "Врачарац“ Н.В, Д.Р. - припадник тзв. "кавачког клана", В.В, С.К, С.Ђ, Ф.Л.А, Л.К, К.Р, И.Г, Ј.В. и Ђ.С.Д., је користећи регистровану компанију која се бави препродајом бетонских плоча, најприје куповала такве плоче од једне компаније у Луксембургу, а затим вршила замјену тих плоча бетонским плочама направљеним у хангару у белгијском граду Арлон, у које су затим сакривали пакете са кокаином.

Приликом интервенције полицијских снага у Белгији укупно су пронађене 22 бетонске плоче, од чега је у свакој плочи било по три пакета кокаина тежине од по 1.120 грама.

Поред кокаина пронађеног у бетонским плочама, на лицу мјеста пронађено је још 37 пакета са овом опојном дрогом, а укупно је у хангару у Арлону пронађено 103 пакета опојне дроге кокаин, нето масе 115 килограма.

Ова организована криминална група је кокаин који је пронађен у хангару у Арлону преко Немачке шпедитерске фирме требало да дистрибуира до Њемачког града Трир, а затим до хангара те компаније у Лондону ради даље продаје, додаје се саопштењу Тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана