Српска листа неће учествовати на изборима 23. априла на КиМ

Sputnik
Foto: AP

СЈЕВЕРНА МИТРОВИЦА - Српска листа није доставила имена кандидата за градоначелнике општине на сјеверу Косова и Метохије, а рок за пријаву кандидата истекао је данас у 16 сати.

Како Спутњик сазнаје, Српска листа остала је при свом ставу да неће учествовати на изборима у општинама на сјеверу који су заказани за 23. април.

Централна изборна комисија такозваног Косова расписала је за недељу 23. априла изборе за четири градоначелника у општинама Лепосавић, Зубин Поток, Сјеверна Митровица и Звечан као и изборе за локалне скупштине у општинама Звечан и Лепосавић.

У општинама Сјеверна Митровица и Зубин Поток су након што су Срби напустили такозване косовске институције именовани одборници од стране ЦИК а према пласману на изборима из 2021. године.

Тренутно у општини Сјеверна Митровица има само један одборник српске националности док су у општини Зубин Поток осим албанских одборника у локалној скупштини тренутно заступљени и Срби из опозиционе Гиза Зубин Поток који броје три одборника, а који су најавили да ће поднети оставке на своје функције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана