За убиство Стојановића на Новом Београду осумњичен угоститељ из Градишке?

Срна
За убиство Стојановића на Новом Београду осумњичен угоститељ из Градишке?

БЕОГРАД - Миливоје Л. стар 50 година из Градишке осумњичен је за убиство Страхиње Стојановића 13. септембра на Новом Београду, а ријеч о лицу које је одавно познато полицији, пренијели су београдски медији.

Миливоје, који има српско, хрватско и држављанство БиХ, прије двије деценије је хапшен због подметања експлозива у једну кућу у Бањалуци, као и због пребијања једног бизнисмена, пренио је “Курир”.

Прошле године је, славећи рођење унука, из два пиштоља пуцао на улици, а онда тај снимак подијелио на друштвене мреже.

Како се сумња, Миливоје је 13. септембра на Новом Београду, прво подметнуо бомбу на Страхињин аутомобил, а касније је и активирао.

Стојановић је убијен у експолозији аутомобила у Омладинских бригада на Новом Београду, када је са њим у возилу била његова партнерка, држављанка Колумбије Соња.

Страњихи су у експлозији ампутиране обје ноге и он је недуго затим подлегао повредама на Ургентом центру у Београду.

Раније данас МУП Србије је саопштио да се сумња да је Миливоје 13. септембра у јутарњим часовима, из стана на Врачару отишао електричним бициклом до једне подземне гараже у Новом Београду, гдје је на аутомобил Страхиње Стојановића поставио импровизовану експлозивну направу.

Он је, како се сумња, експлозивну направу, коју је поставио на доњи дио каросерије испод возачевог сједишта, возећи бицикл даљински активирао истог дана око 12.00 часова, а од задобијених повреда Страхиња је убрзо преминуо.

Полиција је, по налогу Вишег јавног тужилаштва, против Миливоја поднијела кривичну пријаву због сумње да је извршио кривично дјело тешко убиство.

У сарадњи са другим државним органима у току је расписивање међународне потјернице, пошто осумњичени није само држављанин Србије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана