Србија разматра потпуно закључавање, одлука наредних дана

Танјуг
Србија разматра потпуно закључавање, одлука наредних дана

БЕОГРАД - Медицински дио Кризног штаба затражио је данас на сједници да се уведе потпуно закључавање, а коначна одлука биће донесена кроз неколико дана, пренио је новинарима послије сједнице покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

"Бележи се повећање броја заражених и оно што је медицински део штаба предложио данас, је да се максимално спречи могућност свих контаката, једино кроз вид ванредног стања, односно полицијског часа. То виде као могућност за решење ситуације у којој се налазимо", рекао је Гојковић.

Он је навео да је став тог дијела штаба "јасно и дециднода би у овом тренутку то било најцелисходније решење, без улажења у то какве би последице 'локдаун' изазвати".

Гојковић је истакао да је остало да се чланови Штаба састану у "следећих дан, два" поново, да се до тада обаве различите консултације и да се затим донесе одлука адекватна и најбоља за све.

"Апсолутно морамо водити рачуна о јавном здрављу, инетерсу наших грађана, и здравља, али се морамо водити и мишљу како ћемо као држава након годину дана у свему овоме, да поднесемо не само економски, него и у осталим аспектима, социолошки, психолошки, ментално евентуално нови 'локдаун'", рекао је Гојковић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана