Србија прогласила хрватског дипломату персоном нон грата

Танјуг
Србија прогласила хрватског дипломату персоном нон грата

БЕОГРАД - Министарство спољних послова Србије данас је донијело одлуку да, у складу са чланом 9. Бечке конвенције, која регулише дипломатско-конзуларне односе, прогласи Хрвоја Шнајдера, првог секретара у Амбасади Републике Хрватске у Београду, за персону нон грата.

''Током професионалног ангажовања у Републици Србији Шнајдер је грубо изашао из оквира дипломатских норми и прекршио наведену Конвенцију. Тим поводом уручена је дипломатска нота амбасадору Републике Хрватске Хидајету Бишчевићу'', саопштено је из српског Министарства.

Министарство спољних послова, како се додаје, жали због поступања наведеног дипломате у протеклом периоду, које не доприноси унапређењу билатералних односа Републике Србије и Републике Хрватске, добросусједској сарадњи и свеукупном подизању нивоа мира и стабилности у региону.

Министарство у саопштењу још изражава очекивање да ће Република Србија и Република Хрватска заједнички радити на изградњи међусобног повјерења, а у циљу остварења заједничке европске будућности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана