Србија откупила злогласну Хитлерову директиву

Танјуг
Foto: Скриншот

УЖИЦЕ - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је Србија данас на аукцији откупила наредбу њемачког канцелара Адолфа Хитлера за напад на Краљевину Југославију и Грчку, јер жели да штити историју и сачува све оно што припада Србији.

Вучић је на предизборном скупу у Ужицу истакао да је она до сада била у „ко зна чијој приватној колекцији“, а да ће сада бити враћена у српске музеје.

Ипак, Вучић је додао да ни овим потезом појединци нису задовољни.

„Али кад погледате, ни то није добро. Кад отворите стадионе и хале, такође није добро. Кад отворите храм Светог Саве и обновите десетине манастира и цркава, ни то није добро. Помогнете џамије, све друге, ни то није добро“, рече Вучић.

Раније вечерас, Влада Србије је објавила да је откупила на аукцији злогласну директиву бр. 25 од 27. марта 1941. године којом је њемачки канцелар Адолф Хитлер издао наређење за напад на Краљевину Југославију и Краљевину Грчку.

На основу иницијативе коју је Музеј жртава геноцида упутио предсједнику Србије Александру Вучићу, као и на молбу предсједника, Влада Србије обезбиједила је неопходна средства како би данас у послијеподневним часовима био купљен један од најзначајнијих докумената за цјелокупну историју српског народа, наводи се у саопштењу Владе Србије.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана