Србија: Цариници открили дрогу у поштанским пошаљкама

Tanjug
Foto: Carina Srbije

БЕОГРАД - Цариници су крајем новембра међу пошиљкама које пристижу брзом поштом открили и заплијенили две у којима је поред пријављених ствари била скривена и дрога, саопштила је данас Управа царина.

Наводе да није риједак случај да пошиљаоци у наизглед обичним пошиљкама мале вриједности (до 50 евра) шаљу наркотике скривене у ситним поклонима или стварима за свакодневну употребу.

Цариници су такав случај имали када је из Беча за примаоца у Београду пристигла пошиљка у којој су се наводно налазили једна кутија чаја ''ПГ Д Оригинали'' и џемпер, а након детаљаног прегледа у оригиналној кутији чаја откривена је и пластична кеса са 160 грама опијума.

Неколико дана прије тога, цариници су детаљно прегледали и пошиљку у којој се према пратећој документацији налазио само један пар патика и две кутије фарбе за косу.

Цариници су посумњали да би примаоцу у Београду неко из далеког Камеруна слао само једне патике и фарбу за косу, на основу анализе ризика цариници су и у овом случају одлучили да се увјере да ли је то заиста тако.

Да су њихове сумње биле оправдане ускоро је потврђено када је у једној од фабрички запакованих фарби за косу пронађена и кесица испуњена прашкастом материјом која је одреаговала позитивно на приручни тест за наркотике, па се основано сумња да је ријеч о кокаину.

Из Управе наводе да је познато да се цариници у свакодневном раду сусрећу са најразличитијим покушајима кријумчарења, што важи и за поштанске пошиљке у којима су до сада откриване многе ствари које не би смеле ту да се нађу као што су кокаин у дечјим ципелицама, сјеменке марихуане у музичким дисковима, дијамант у упутству за кућни апарат, антиквитетни новчићи у књижевном часопису, па чак и једна жива јединка отровног паука - тарантуле...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана