Полицијска акција на сјеверу Косова: Приведено неколико Срба, мјештани у страху

Срна
Foto: Илустрација

КОСОВСКА КАМЕНИЦА - Србин из села Босце код Косовске Каменице ухапшен је под сумњом да је учествовао у наводном убиству неколико Албанаца из Косовске Каменице, речено је из полиције самопроглашеног Косова.

Мјештани села Босце кажу да је хапшење Србина М. Митровића и привођење још неколико њих унијело велики немир међу становнике који живе у окружењу албанских села.

У полицијској акцији приведено је неколико Срба из Босца и села Стрелице, али је М. Митровић задржан у притвору.

Срби из Босца испричали су Срни да у посљедњих неколико дана радници са грађевинским машинама у пратњи полиције приштинских институција откопавају дио имања Срба, који је ослоњен на поток поред зидина манастира Убожац.

“Наводно имају информације да је на том делу наших имања сахрањен један број Албанаца из села Огоште и Кореница, који се наводно налазе на списку несталих и киднапованих”, рекао је Срни један од мјештана.

Према његовим ријечима, акција је смишљена да би се преосталих око 300 Срба додатним притисцима приморало на селидбу.

У селу Босце у Косовској Каменици ухапшен је Србин Мирко М., заједно са још двоје Срба из овог мјеста који су накнадно пуштени на слободу, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију у Влади Србије.

Ријеч је о пензионеру који, према ријечима његове најуже породице, никада није био дио полицијских или војних структура и због тога очекују његово ослобађање.

Мирко М, који је ухапшен јуче, за сада се налази у притвору, а Канцеларија за Косово и Метохију обезбиједила је браниоца и у сталном је контакту и са породицом ухапшеног коју ће данас посјетити и представници ове канцеларије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана