Шпанија потврдила да ће гласати против чланства тзв. Косова у СЕ

Танјуг
Шпанија потврдила да ће гласати против чланства тзв. Косова у СЕ

Министарство спољних послова Шпаније потврдило је да ће та земља задржати своју позицију према Приштини по питању чланства у Савјету Европе, односно да ће бити против.

"Што се тиче Комитета министара, гдје је изнијета позиција Шпаније, оно што можемо да кажемо јесте да Шпанија остаје при свом ставу о Косову", речено је из шпанског министарства за Кљан Косова.

Наводи се и да Шпанија не види други начин за рјешавање спорова између Приштине и Београда осим дијалога, због чега Мадрид подржава дијалог којем посредује високи представник Европске уније.

Против чланства тзв. Косова у Савјету Европе гласаће Мађарска, потврдио је раније шеф дипломатије Петер Сијарто, а министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је јуче да му је шефица румунске дипломатије Луминица Одобеску рекла да ће та земља гласати против пријема тзв. Косова у Савјет Европе.

Изјашњавање о захтјеву тзв. Косова на пленарној сједници ПССЕ предвиђено је за данас.

Коначну одлуку о пријему тзв. Косова у Савјет Европе доноси Комитет министара на сједници која би требало да буде одржана од 16. до 17. маја у Стразбуру. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана