"Снимиле су га камере кад се укрцавао на брод": Сестра несталог Србина у Грчкој открила нове детаље потраге

GS
"Снимиле су га камере кад се укрцавао на брод": Сестра несталог Србина у Грчкој открила нове детаље потраге

Да се најмилији прије десетак дана у Грчкој несталог Радована Јурачића (44) из Кикинде, тешко носе са неизвјесношћу, потврдила је његова старија сестра Дијана Јурачић.

Она каже да им је речено да су камере снимиле Радована, док се у Атини укрцавао на брод за Кос:

– Ту информацију потврдили су нам званичници наше амбасаде у Грчкој. Са њима смо и даље у контакту. Камера на броду дефинитивно је Радована снимила. Види се док се укрцавао и чекирао карту. Међутим, не види се његов излазак са брода јер тада камере снимају путнике отпозади, па истражитељи нису утврдили да ли је Радован међу особама које су се искрцале. Нових информација нема ни његов кум. Он је такође Кикинђанин, а Радован је и ранијих година одлазио код њега да ради. Брату је ово био трећи одлазак – прича Дијана.

Потврђује да их изједа страшна неизвјесност и да се скоро никоме више не јављају:

– Цијенимо што медији са великим интересовањем прате Радованов нестанак у Грчкој, али ми више, вјерујте, немамо ништа ново да кажемо. Да имамо, сигурно би то саоштили. Најтеже је Драгани, Радовановој супрузи. Сама је са двоје дјеце. Она се више никоме не јавља. Све ово већ предуго траје… Све споро иде… Немамо, нажалост, ништа ново да кажемо – искрена је Дијана.

У потрагу за несталим Кикинђанином укључени су српска и грчка полиција, али и Интерпол:

– Колико смо чули, данас ће се емитовати једна позната емисија у Грчкој, у којој ће бити ријечи и о случају мога брата. Апел у Грчкој свима је упућен, али засад нема помака. Откако су се Радован и Драгана посљедњи пут телефоном чули у понедјељак, 29. маја, више о њему ништа не знамо – признаје Дијана, пише Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана