Србија: Смијењен помоћник градоначелника Новог Пазара Емир Ашћерић

Срна
Србија: Смијењен помоћник градоначелника Новог Пазара Емир Ашћерић

БЕОГРАД - Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац разријешио је дужности помоћника градоначелника Емира Ашћерића јер је посјету и помоћ предсједника Србије Александра Вучића том граду назвао политичком кампањом.

"Сматрам да је недопустиво да у овом тренутку било ко политизује апсолутно сваки напор који се чини на превазилажењу тренутног стања и због тога сам јутрос донео одлуку да у складу са статутом града Новог Пазара разрешим дужности Емира Ашћерића, досадашњег помоћника градоначелника", наведено је у саопштењу Бишевца.

Ашћерић /санџачка СДА Сулејмана Угљанина/ је посјету Вучића Новом Пазару и помоћ у виду респиратора локалној болници назвао политичком кампањом, пренијели су београдски медији.

Бишевац је у саопштењу као одговор на ову изјаву истакао да сваки појединац има право да у своје лично име и у име политичке опције којој припада прича шта год хоће и кад год хоће, али је непримјерено то чинити са позиције помоћника градоначелника и на тај начин уносити забуну у јавност.

"Нови Пазар, као и цео свет, преживљава једну од највећих криза у својој историји. Због тога мислим да ово није ни време нити место за политичка препуцавања. Ово је време када треба да сви уједињени покушамо да одбранимо овај град и сачувамо животе свих наших људи", поручио је Бишевац

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана