Скупштина Косова не расправља о Специјалном суду

Агенције
Скупштина Косова не расправља о Специјалном суду

Приштина - Скупштина Косова ни ове недјеље на дневном реду неће имати амандман 24 на Устав Косова чије усвајање отвара пут за формирање Специјалног суда, већ ће у четвртак 9. јула разматрати ребаланс буџета за 2015. годину и приједлог Закона о поклањању јавних дугова закључно са 2008. годином, одлучило је предсједништво Скупштине Косова.

Предсједник Скупштине Кадри Весељи рекао је да очекује да Владе добију амандман који ће прво бити размотрен на сједници предсједништва а послије тога на пленарној сједници. Весељи, међутим, није могао да прецизира датум када се то може догодити.

Он је позвао на јединство политичког фактора приликом одлучивања о амандману, истичући истовремено да се усвајањем амандмана чува партнерство са САД и ЕУ, пише Н1.

"Вјерујем да ће одлука бити на добробит земље, ићи ћемо напред у партнерству са САД и Европом и нико нас не може зауставити. Као политчки спектар треба да будемо јединствени, То је изазов, неће бити смак свијета, то треба успешно да превазиђемо", рекао је Весељи.

Упитан да постоји опасност да Асоцијација - Заједница општина са српском вечином добије извршна овлашчења, Весељи је рекао да је убеђен да ће Влада Косова изразити вољу народа, сачувати суверенитет и територијални интегритет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана